A rendezvényen 25 különböző országból és irodalmi alkotásból hangzottak el felolvasások, a résztvevők pedig körbejárhatták a szigetet, hogy meghallgathassák a színészek előadásait. Az év témája a Szigetek volt, amit mind a helyszínválasztás, mind a kiválasztott művek listája remekül tükrözött. A rendezvény az EUNIC hálózat és a Vígszínház együttműködésében valósult meg.

A rendezvény első estéjén Ulla-Lena Lundberg Finlandia-díjas Jég című művéből hallhatott ízelítőt a közönség a FinnAgora állomásán. A regény egy háború utáni, szigetekből álló közösségben játszódik, ahová egy fiatal pap és családja költözött. Nyáron a lakók újjáépítik jövőjüket, télen pedig jég köti össze az elszigetelt szigeteket. 

A felolvasásokat a hangulatos Szent Mihály-kápolnában tartottuk meg, a karizmatikus Borbiczki Ferenc előadásában. A legendás színész 1991 óta szerepel a Vígszínházban, és csaknem száz darabban, valamint több filmben is szerepelt, emellett kiemelkedő a szinkronszínészi munkássága is. Mély hangja és empatikus előadásmódja lenyűgöző színésszé, és a rendezvény emlékezetes főszereplőjévé teszi. A finn állomás felolvasásain több, mint 200-an vettek részt összesen.

Szerdán összesen nyolc felolvasásra került sor minden ponton, hogy a résztvevőknek legyen ideje akár mind a nyolc állomást végigjárni. A rendezvény a következő két napon új művekkel, országokkal és színészekkel folytatódott tovább.