MENU
x

Hírek

Új igazgató a FinnAgora élén

Riikkamari Muhonent nevezték ki a FinnAgora, a budapesti Finn Kulturális, Tudományos és Gazdasági Intézet igazgatójává. Az új vezető 2024. január 15-én kezdődő megbízása három évre szól, a szerződés meghosszabbításának lehetőségével.

A FinnAgora a TelepArt mobilitási program keretében számos délkelet-európai és finnországi előadóművészeti projektet támogatott

A TelepArt mobilitási program a pályakezdő, illetve szakmai tapasztalattal már rendelkező előadóművészeket támogatja, és lehetővé teszi számukra, hogy munkájukat nemzetközi téren is megismertethessék. A TelepArt utazási támogatása az előadóművészek Finnország és Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Horvátország és Románia közötti utazási költségeit fedezi.

Vérpezsdítő finn jazz szól a BMC és a FinnAgora őszi minifesztiválján

Október utolsó hétvégéjén két figyelemreméltó finn jazzformáció érkezik a várva várt New Jazz from Finland fesztivál keretében az Opus Jazz Clubba. Az október 27-i nyitónapon fellépő Superposition debütáló albuma 2020-ban az év jazzlemeze lett Finnországban, az október 28-án fellépő Kaisa’s Machine nyáron megjelent új anyagát pedig a neves New York-i kiadó, a Greenleaf Music kiadó gondozta.

Finn nyelvi kávéház 16.11

Kedves finnül beszélők, finnül tanulók és a nyelv iránt érdeklődők: szeretnétek stresszmentes, támogató környezetben gyakorolni a finn nyelvet? Most itt a remek alkalom!