Anneli Temmes választották meg a FinnAgora ideiglenes igazgatójának 2022. január 1-től április 30-ig. Az intézet jelenlegi igazgatója, Eero Yrjö-Koskinen 2022. május 1-jén tér vissza az intézet élére.

Temmes 2008-2009-ig már betöltötte a FinnAgora igazgatói posztját, így a munkakör már ismerős számára. Korábban a finn pénzügyminisztériumban és a svéd önkormányzati szektorban dolgozott. Az elmúlt kilenc évben a közalkalmazottak képzését és adminisztratív fejlesztését végző állami vállalat, a HAUS Kehityskeskus Oy vezérigazgatója volt. Emellett számos nemzetközi fejlesztési projektben dolgozott, amelyeket a Finn Külügyminisztérium és az EU finanszírozott.

Temmes legtöbb szakmai tapasztalatát az oktatás, a fejlesztés és a menedzsment területén szerezte. Oktatóként és fejlesztőként fő irányvonala a hatékony adminisztráció, a professzionális vezetés, az inspiráló személyzeti politika és a nemzetközi projektekben való sikeresség voltak.

Temmes kulturális alapítványok és egyesületek munkájában is aktívan részt vett, például a FinnAgora Alapítvány kuratóriumában. Szabadidejét szívesen tölti kulturális programokkal, valamint az írás és a testmozgás is a hobbijai közé tartoznak. Mindezek mellett szívesen látogatja a régiség- és bolhapiacokat is.