MENU
x

A magyarországi Finn Intézet együttműködési lehetőségeket teremt kulturális, tudományos és gazdasági téren Finnország és Magyarország között.

Hírek

Közlemény

A FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet igazgatói posztját Budapesten 2023 tavaszától Heljä Franssila töltötte be, akinek munkaviszonya az intézménynél szeptember végével megszűnt; erről a felek – az intézményt fenntartó FinnAgora Alapítvány és Heljä Franssila – közös megegyezéssel döntöttek. A FinnAgora tevékenységével és projektjeivel kapcsolatos kérdésekben közvetlenül az intézmény munkatársaihoz fordulhat, vagy a FinnAgora általános e-mail címén (info@finnagora.hu) fogadjuk megkeresését.

The Finnish Institute in Hungary is looking for an EDUFI intern for the spring 2024!

Have you ever dreamt about living and working abroad? Here’s your wonderful chance for a once-in-a-lifetime experience! Finnagora, the Finnish Insitute in Hungary, is inviting applications for an internship for the spring 2024. The application round is 26.9.–10.10.2023.

Közönségtalálkozó az EU irodalmi díjas Piia Leinóval a Scolar Könyvesboltban

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként Piia Leino képviseli Finnországot az Európai Unió irodalmi díjasainak szeptember 29-i kerekasztal-beszélgetésén. A finn szerzővel a FinnAgora és az Ég című regényét kiadó Scolar közönségtalálkozót szervez szeptember 30-án, szombaton 15 órai kezdettel a Scolar Könyvesboltban. Az íróval Szemere Katalin újságíró beszélget, a diskurzus témáját a szépírói tevékenysége mellett az STT finn hírügynökség újságírójaként is aktív Leino két szálon futó karrierje adja: milyen szerepe lehet a fikciós szépirodalomnak a kritikus szövegértésünk fejlesztésében?

Instituutin syysohjelma on käynnissä – tule mukaan!

Instituutin syyskaudella Unkarissa vierailee ja työskentelee useita suomalaistaiteilijoita. Syksyn uusi avaus on yhteistyö Art Quarter Budapest -taiteilijaresidenssin kanssa. Tulevien vuosien yhteistyötä pohjustavat asiantuntijavierailut Helsinkiin. Instituutin yhteiskuntaohjelmaa on vähemmistökieliä käsittelevä projekti loppuvuodesta. Lämpimästi tervetuloa mukaan ohjelmaamme!