Ismét itt az ősz, amit a FinnAgoránál mindig izgatottan várunk, hiszen az új gyakornokok ekkor kezdik meg munkájukat nálunk. Ismerjétek meg Alexandrát és Sannit!

Alexandra a Svenska Kulturfonden támogatásával augusztus közepén érkezett Budapestre, és 11 hónapig dolgozik majd a FinnAgoránál; rendezvények tervezésében és megvalósításában, valamint kommunikációs feladatokban és a közösségimédia-csatornáink tartalommal való ellátásában fog segíteni. Szabadidejében előszeretettel járja a bolhapiacokat használt tárgyakra vadászva, emellett táncórákra jár és bűnesetekről szóló podcastokat hallgat. Alexandra a nyár elején – nem sokkal Budapestre érkezése előtt – szerezte meg alapdiplomáját szociálpszichológiából.

Sanni az EDUFI (Finn Nemzeti Oktatási Ügynökség) támogatásával 2023 szeptemberétől 2024 februárjáig dolgozik a FinnAgora gyakornokaként. Fő feladatai közé a 2024-es Finn Filmnapok szervezése, valamint kommunikációs feladatok tartoznak, valamint a mindennapi irodai teendőkkel is megismerkedik. Sanni szabadúszó fotográfus és filmes, „főállású” filmrajongónak tartja magát. Jelenleg gender- és médiatudományok területén írja mesterszakos diplomamunkáját, valamint társadalomtudományi területen végzi alapszakos egyetemi tanulmányait.

„Mindkettőnk első alkalommal jár Magyarországon, de már most magával ragadott minket Budapest, a város gyönyörű építészete és az itteni gazdag kulturális élet. A FinnAgoránál nagyon szívélyesen fogadtak minket, azonnal úgy éreztük, hogy a csapat része vagyunk. Már az eddigi események és projektek is érdekes tapasztalatot jelentettek számunkra, úgy érezzük, hogy nagyon sokat láttunk és tanultunk meg rövid idő alatt. Alig várjuk a folytatást, a hátralévő gyakornoki időnk újabb feladatait!” – mondja Alexandra és Sanni.