Megérkezett a FinnAgorába az ősz, és megérkeztek az új gyakornokok is. 

Cecilia 11 hónapos szakmai gyakorlatát kezdi meg a FinnAgoránál a Finnországi Svéd Kulturális Alapítvány (Svenska Kulturfonden) támogatásával, Saaga pedig a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökség (EDUFI) hat hónapos gyakorlatán tölti nálunk.   

Saaga Kaján vagyok, frissdiplomás közgazdász. A gyakorlat ideje során a 2025. februárban tartandó Finn Filmnapok megszervezése lesz a fő feladatom. Régóta érdekelnek a filmek, számos filmfesztiválon vettem tevékenyen részt Finnországban és külföldön is. Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy teljes folyamatában átláthatom egy filmfesztivál lebonyolítását, a filmek kiválasztásától egészen a bemutatásukig. Tavaly Izlandon a barátaimmal elkészítettem az első rövidfilmemet, ami újfajta betekintést adott számomra a filmek világába. 

Alig várom, hogy megismerkedhessem Budapesttel és a város kínálta élményekkel. Különösen érdekel a Finn Kulturális Intézet működése, valamint az, hogyan mutatja be a finn kultúrát nemzetközi színtéren. Budapest kiváló helyszín egy film- és kultúrarajongó számára ahhoz, hogy itt töltse a következő fél évet és megismerkedjen a helyi kulturális élettel.” 

„Cecilia Fewster vagyok, szociológiai háttérrel rendelkeztem. Most fejeztem be a diplomamunkámat, amelyet a multikulturális találkozásokról írtam s bennük a kultúra szerepéről a konstruktív és kölcsönös interkulturális párbeszéd előmozdításában. Finnországban többek között integrációs témák mentén vállaltam munkákat: koordináltam interkulturális mentorprogramot, és többnyelvű társas eseményeket is szerveztem. Mivel az ilyen nemzetközi találkozások a FinnAgora munkájának is szerves részét képezik, szívesen tanulnék a FinnAgora csapatától és örömmel vennék részt különböző projektek tervezési munkálatában a 2024/2025-ös évad során!  

A FinnAgorában a rendezvényszervezés és a kommunikáció lesz majd többek között a feladatom, valamint a TelepART mobilitási program koordinálása. Kíváncsiam várom, hogy találkozhassam a FinnAgora rendezvényeinek résztvevőivel és a helyi együttműködő partnerekkel, valamint azt, hogy apránként megismerkedhessem a magyar nyelvvel és az ország kulturális gazdagságával.  

Reméljük, találkozunk a FinnAgora eseményein. 

A következő e-mail címeken vagyunk elérhetőek:  

saaga.kajan@finnagora.hu 

cecilia.fewster@finnagora.hu