A TelepArt utazási ösztöndíj olyan előadóművészeknek szól, akik Finnországba utaznak előadóművészeti tevékenység céljából, a következő országok valamelyikéből: Magyarország, Románia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, valamint Cseh Köztársaság. Az ösztöndíjat olyan művészek is megpályázhatják, akik előadóművészeti tevékenység céljából Finnországból utaznak az említett országok valamelyikébe.

Az előadóművésznek művészi díjat kell kapnia az előadásért, valamint írásos vagy szóbeli megállapodással kell rendelkeznie az előadás helyszínével és szervezőjével. A díj nem fizethető a TelepArt ösztöndíjból.

Az ösztöndíj kizárólag az utazás, a szállás, illetve a szállítmányozás (például hangszerszállítás) költségeit fedezi. Az ösztöndíjra csak akkor lehet pályázni, ha előadóművészeti tevékenység történik. Így például nem lehet rá pályázni utazás céljából galériamegnyitók, előadások megtekintése, írás, rezidenciaprogram, mesterkurzus stb. esetén. Az előadást a pályázó művésznek kell megtartania.

A maximálisan megpályázható összeg 1000 euró. A művész vagy a szervező akkor kapja meg az ösztöndíjat, amikor az utazási vagy egyéb költségekre vonatkozó számlák bemutatásra kerülnek. Az ösztöndíj nem kerül átadásra a tényleges utazást megelőzően.

Pályázás előtt kérjük, olvassa el alaposan az instrukciókat. A pályázat a következő hivatkozáson keresztül nyújtható be:https://telepart.gruppo.fi/online-applications/index.php/119313

Tavaly az ösztöndíj rendkívül népszerűnek bizonyult a világjárvány utóhatásai miatt. Ha hasonló helyzet merül fel, ami miatt a pénzösszegek nem kerülnek felhasználásra, vagy az ösztöndíjra való pályázást ideiglenesen le kell zárni a jelentkezések nagy száma miatt, akkor erről a jelen webhelyen fogunk tájékoztatást adni. Az ilyen esetleges helyzetekért elnézésüket kérjük, és köszönjük a türelmüket!