MENU
x
BEYOND POPULISM: Nemzeti politika és a japán építészet
23.08.2021 /14:00 - 30.09.2021 /15:00

BEYOND POPULISM: Nemzeti politika és a japán építészet

Újra itt a Beyond Populism, avagy a finn intézetek előadás- és vitasorozatának soron következő állomása.

Az augusztus 26-án, csütörtökön, magyar idő szerint 13 órakor kezdődő online eseményt ezúttal Finnország Japánban működő intézete szervezi. Taishi Watanabe professzor Zoomon közvetített előadásának címe: Nemzeti politika és a japán építészet.

A japán modernizáció fordulópontjain az építészet mindig markánsan határozta meg az ország egyedülálló modernizálását. Csütörtöki előadónk, Taishi Watanabe, a tokiói Waseda Egyetem építészeti tanszékének docense számos példával szemlélteti a japán építészet jelentőségét a nemzeti politika szerves alkotórészeként. Ezen példák segítségével megérthetjük, miként értelmezhető a modernizálódás a japán építészet viszonylatában.

Az előadás angol nyelvű.

A rendezvényre itt regisztrálhat: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/a509054c-54a9-4e9b-99bc-b6a783c03f3f?displayId=Fin2328005

A Beyond Populism kilenc részből álló online előadás- és vitasorozat, melynek nyilvános és ingyenes előadásait Zoomon közvetítik. A rendezvények finn vagy angol nyelvűek, a felvételek az előadás után 14 napig megtekinthetők.

A Beyond Populism azt vizsgálja, hogy a kutatók és az intézetek a tudományos eredmények előállítóiként milyen szerepet töltenek be a populizmus korszakában. A vizsgálat fontos célja a társadalmi párbeszéd ösztönzése. Az intézetek és a kutatók ennek érdekében működnek együtt, hogy közérthetővé tegyék és népszerűsítsék a kutatások eredményeit.

 

A sorozat a Year of Research-Based Knowledge 2021, azaz a kutatáson alapuló tudás évének eseményeként valósul meg.