MENU
x
Pekko Koskinen finn reality game dizájner is részt vesz a budapesti Reality Research Festival-on
21.10.2016 /10:00 - 23.10.2016 /15:15

Pekko Koskinen finn reality game dizájner is részt vesz a budapesti Reality Research Festival-on

Pekko Koskinen finn reality game dizájner is részt vesz a #COPPP-n, egy helyszín-specifikus közösségi projekten október 21-23-ig. A #COPPP az októberben megrendezett Reality Research Festival 2k16 egyik programja lesz.

Pekko Koskinen játéktervezésen alapuló, a művészetet és a mindennapi életet elegyítő virtuális valóságokat hoz létre. Munkái között fikciós vallásokat és társadalmi formákat, konceptuális eszközöket és „self-design”-okat is találunk, melyek legtöbbje sajátos interakcióba lép a mindennapi élet jelenségeivel. Hagyományosabb műalkotásait a világ számos pontján kiállították már, többek között például Athénban, a brazíliai Mercosul Biennials-on, a németországi Volksbühne-n és New Yorkban is. Koskinen jelenleg a finnországi Reality Research Center egyik művészeti vezetője, és egyik alapító tagja az YKON-nak, egy utópikus gondolatok képviseletére szerveződött pártolói csoportnak.

A #COPPP eltérő idősíkok összevetésével és szembeállításával segíti a különböző valóságok közti tájékozódást. A „tömegben való várakozás természetét” figyeli meg és vizsgálja, olyan helyszíneken, ahol az általában történni szokott. Segít, hogy új módon lássuk a környezetünket, hogy észrevegyük, milyen is valójában és milyenné válhatna. A #COPPP egy újszerű, flexibilis városi helyszínként és közösségi motorként  működve újradefiniálja a mindennapi életünk lehetőségeit azáltal, hogy az attitűd-vezérelt üzenetek és sejtetések egy sajátos, mindazonáltal egyéni értelmezésére tanít bennünket.

A #COPPP decentralizált. Már meglévő szociális hálózatokra épül, és meghekkeli a mindennapi technológia szokványos szituációs dizájnját. A #COPPP egy hashtag. Egy intézmény. A #COPPP mindenhol jelen van. A #COPPP az idő IKEÁja.

A #COPPP a Reality Research Festival 2k16 (2016. 10. 21-27.) egyik programja, a Kitchen Budapest és a PLACCC szervezésében. További információk a programról az esemény FB-oldalán: www.facebook.com/events/189485511479474/

Invisible Playground (DE) – Reality Research Center (FI):

#COPPP [Budapest]

AZ IDŐ IKEÁJA

2016. 10. 21.-23.
Támogatók: Robert Bosch Stiftung, FinnAgora, PLACCC, Kitchen Budapest
@ Reality Research Festival