MENU
x
TASTE Finland pop-up étterem 2023
20.05.2023 - 20.05.2023

TASTE Finland pop-up étterem 2023

Újra itt a TASTE Finland pop-up étterem! Gyere és élvezd az ételeket, a zenét és a kellemes hangulatot a Finn Nagykövetség udvarán május 20-án, szombaton 13.00-16.00 óra között!

A 10. alkalommal megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő gasztronómiai eseményünk idén ökológiai témát kapott. Az ételek készítésénél különösen ügyelünk rá, hogy ne keletkezzen belőlük felesleges élelmiszerhulladék.

DINE & DRINK: a már bevett szokás szerint idén is lesz húsos és vegetáriánus opció, valamint desszert. Az ételeket az Ålands Yrkesgymnasium diákjai készítik el. Åland egy Finnországhoz tartozó, autonóm szigetcsoport, ahol az ott élők hozzászoktak, hogy az összes megtermelt élelmiszert hasznosítják.

A melegre való tekintettel lesz friss víz és a Rejiji Pince finom borait is megkóstolhatjátok majd. A péksüteményeket és a kávét az északi stílusú pékség nor/ma hozza el nektek.

PROGRAM:

Gyerekeknek 13:30-14:05, felnőtteknek pedig 14:30-15:10 között zenél a finn Maco Oey és Janne Saksa duó.

Játsszatok mölkkyt (vagyis finn tekejátékot), rajzoljatok színes krétacsendéleteket az aszfaltra (nem csak gyerekeknek!) és vegyetek részt a garázsvásáron, ahol igazi finn kincsekhez juthattok hozzá másodkézből. 

A rendezvényre a belépés ingyenes, a menü és az egyéb finomságok megvásárlásához viszont kérjük, hozzatok magatokkal elegendő készpénzt!

Az eseményt a FinnAgora és a Finn Nagykövetség szervezi az Ålands Yrkesgymnasiummal együttműködésben.

Az idei bevételt a Salva Vita Alapítványnak ajánljuk fel, ami a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását és önálló életvitelét támogatja. A rendezvényen a Salva Vita is képviseltetni fogja magát, így lesz lehetőségetek jobban megismerni a munkájukat és magát a szervezetet.

Hamarosan érkezünk a részletes menüvel, árakkal és további programokkal!

Mindenkit szeretettel várunk!