MENU
x
A TASTE Åland pop-up étterem újra finn ízeket hoz Budapestre!
21.05.2022 - 21.05.2022

A TASTE Åland pop-up étterem újra finn ízeket hoz Budapestre!

Hosszú szünet után a TASTE Finland mintájára itt a TASTE Åland pop-up étterem! Ismét finn ízek Budapesten! Próbálj ki új street food finomságokat és lazíts egyet a Finn Nagykövetség udvarán május 21-én, szombaton 13:00-16:00 óráig!

A 9. alkalommal megszervezett, népszerű gasztronómiai rendezvényünk idén Åland témájú lesz. Åland egy finnországi szigetcsoport, amely idén ünnepli 100 éves autonómiáját. Ennek emlékére ålandi szakácshallgatókat hívtunk meg, hogy autentikus Åland-szigeti finomságokat főzzenek a rendezvényre látogatóknak.

DINE&DRINK: street food Ålandról - a legmenőbb és legújabb street food trendekkel készülünk nektek az Ålands Szakközépiskola végzős szakácsaival: főételek és desszertek vegetáriánusoknak és húsimádóknak egyaránt! Próbáld ki a nordic stílusú nor/ma pékség különlegességeit, kóstold meg a Rejiji Wines borait, vagy vásárolj be kedvenc finn finomságaidból a FinnFood standjánál!

PROGRAM: Tekintsétek meg Timár József fotóművész, valamint Carina Karlsson, Sanna Tahvanainen és Katarina Gäddnäs ålandi költők Holdkék Égtenger című kiállítását is. Játsszatok mölkkyt (vagyis finn tekejátékot), rajzoljatok színes krétacsendéleteket az aszfaltra (nem csak gyerekeknek!) és vegyetek részt a garázsvásáron, ahol igazi finn kincsekhez juthattok hozzá másodkézből. A hangulatot Caroline Furbacken ålandi énekes-dalszerző élő zenéje teszi teljessé.

A programokon való részvétel ingyenes, de kérjük, hozz magaddal elegendő készpénzt az ételekre, italokra és a garázsvásárra.

A részvételeddel egy jó ügyhöz is hozzájárulhatsz. A Team Finland a rendezvény bevételét idén az UNICEF Magyarországon keresztül az ukrajnai gyermekeknek ajánlja fel.

Az esemény a FinnAgora és a Finn Nagykövetség csapata szervezésében valósul meg.

Együttműködő partnerek: Ålands yrkesgymnasiuma budapesti Finn IskolaRejiji Winesnor/ma és a FinnFood. Pályázati támogatás: Svenska Kulturfonden.

A TASTE Åland pop up étterem a Bartók Béla Boulevard által szervezett Eleven Tavasz rendezvénysorozat része.

IDŐPONT: május 21. 13.00-16.00

HELYSZÍN: Finn Nagykövetség udvara (1118 Budapest, Kelenhegy út 16/A)

Kövesd figyelemmel a TASTE Åland legfrissebb híreit a Facebookon!