MENU
x
SOPPA éttermünk finn ínyencségelet szolgál fel az Étterem napon
16.05.2015 /12:00 - 16.05.2015 /12:00

SOPPA éttermünk finn ínyencségelet szolgál fel az Étterem napon

A legendás Team Finland SOPPA pop-up étterem negyedik alkalommal nyitja meg kapuját Magyarországon május 16-án 12 órakor. Az étterem, mely budapesti finn nagykövetség udvarán nyílik meg sokféle finn inyencséggel és érdekes programokkal várja az egész családot.

Legendás SOPPA lazaclevesünk mellé idén erdei gyümölcsös pitét és helyben sütött hagyományos karjalai pirogot is kínálunk. A lazaclevest és a pitét a Tamperei Vendéglátóipari Fősikola diákjai készítik és szolgálják fel.

A remek ételek mellé a SOPPA étterem érdekes programokat kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Amíg a felnőttek egyfogyasztják ebédjüket a szabad ég alatt, Merja Ikkelä harmónika zenéjét és Ilpo Tiihonen verseit hallgatva, a gyerekek kis kincsek vadászatával próbálhatják ki szerencséjüket. Mindemellett vendégeinknek lehetőségük nyílik egy kis vásárlásra a nagykövetség udvarán felállított bolhapiacon.

A Soppa étterem május 16-án 12 órakor nyílik meg és a készlet erejéig tart nyitva. Az éttermet a Finnagora, Finnország budapesti finn nagykövetsége és a Finpro üzemelteti.

Finnországot idén a négy fogyatékkal élő punk zenész csapata, a Pertti Kurikan Nimipäivät, képviseli a bécsi Eurovíziós fesztiválon ezért a Finnagora a Soppa étterem bevételét a Magyarországon fogyatékkal élő, és autisztikus fiatalok művészi önkifejezésének ügyét felkaroló Mosoly Otthon Alapítvány számára ajánlja fel.

Árlista:

Lazac leves 1 000.- Ft.
Erdei gyümölcsös pite 500 .- Ft.

A Soppa étterem megtalálható a Facebook-on.