MENU
x
Május 12-én újra Étterem Nap!
12.05.2018 /15:00 - 12.05.2018 /19:00

Május 12-én újra Étterem Nap!

A FinnAgora és a Finn Nagykövetség szervezésében megvalósuló, immár hagyományosnak mondható Étterem Nap immár a hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Finn Nagykövetség udvarán. Az Étterem Nap koncepciója Finnországból indult hódító útjára, és hamar népszerűvé vált az egész világon. 

2018-ban megújult az esemény profilja, így a legmenőbb, legújabb  finn street food trendekkel készítjük TASTE Finland pop-up éttermünkben! Jó hír a vegánoknak, hogy vegán főételt és desszertet is találnak az étlapon! A kínálatban a húsos tacón kívül napjaink népszerű finn étele, a Härkis szerepel, vagyis a zúzott vegán bab. A menüt tücsökből készült finomság és vegán meglepetés desszert zárja. Lesz még sok minden más, az italok sorában például a Finn Nagykövetség séfjének, Niko Tähtinek sarki bogyókból készített házi limonádéja, a város legjobb kávéja egyenesen a Fekete kávézóból vagy frissítő Varros & Co-féle pezsgő.

A zenét DJ Suefo (Mana Records) szolgáltatja; a legjobb mai számokat fogja keverni a jazztől a folkon át az electróig. Az Étterem Nap résztvevői kipróbálhatják a különös finn tekejátékot, a mölkkyt, vagy színesre rajzolhatják az aszfaltot. Lehetőségük lesz finn termékeket vásárolni másodkézből.

Az résztvevők a Team Finland jótékony céljait segíthetik; a szervezők az esemény bevételét a Napsugár Tagóvodának ajánlják fel. Az óvodába hátrányos helyzetű gyerekek járnak.

Az Étterem Nap szervezője a FinnAgora és Finn Nagykövetség, együttműködő partnerei a Tamperei Szakfőiskola, a budapesti Finn Iskola, a Fekete és a Varros & Co.

A Taste Finland pop-up étterem a Bartók Béla Boulevard Eleven Tavasz fesztivál programsorozatának a része.

Időpont: május 12. 15:00-19:00
Helyszín: a Finn Nagykövetség udvara, 1118 Budapest, Kelenhegyi út 16/a.

Hivatalos hashtag: #tastefinland #ElevenTavasz

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/583633275341347/