MENU
x
Kari Hotakainen Trafó klubban
23.04.2016 /11:00 - 23.04.2016 /12:00

Kari Hotakainen Trafó klubban

„Úgy vagyok vele, minél rondább a környezet, annál jobb terep a munkára."

Kávézz az egyik legkiválóbb kortárs finn íróval, Kari Hotakainennel, a finn hétköznapok megörökítőjével!

Az egyik legkedveltebb és legtöbbet olvasott finn író. Találó szóhasználata, humora és vitriolos társadalomkritikája szegényt és gazdagot egyaránt megnevettet. Kari Hotakainen négy éve kis híján meghalt egy súlyos autóbalesetben. Minden megállt egy pillanatra, de az élet szerencsére folytatódott. Abban az évben jött volna Budapestre „Az életkereskedő” című regényének bemutatójára, ám a látogatás a hosszúra nyúló kezelések miatt meghiúsult.

Most mégis itt lesz. Beszélgethetünk vele többszörösen díjazott regényeiről és az életről általában. Hotakainen könyveinek témáinál – mint pl. a gazdasági élet és a munka világának változásai – aktuálisabbat nehéz lenne találni 2016 Európájában. Műveit húsz nyelvre fordították le, két regényét magyarul is olvashatjuk.

A magyar közönség a Trafó Klubban április 23-án, szombaton 11.00 órától találkozhat az íróval. / A belépés díjtalan, vendégeinket kávéval várjuk.

Kari Hotakainen beszélgetőtársa Kari Lumikero, a Magyarországon élő ismert finn újságíró lesz. A beszélgetésbe bekapcsolódik Hotakainen „Futóárok utca” című regényének fordítója, Patat Bence is. A program során részletek hangzanak el „Az életkereskedő” című műből