MENU
x
The Punk Syndrome újra a Toldi moziban
11.05.2015 /19:00 - 11.05.2015 /19:00

The Punk Syndrome újra a Toldi moziban

A Finnagora idén egy különleges lehetőséget is kínál azoknak, akik másképp is szeretnék élvezni az Eurovíziós fesztivált: május 11-én 19 órától bemutatjuk azt a dokumentum filmet, mely az idén Finnországot képviselő punk csapatról készült.

A Punk Syndrome a Pertti Kurikan Nimipäivät nevű bandáról szól. Ez a punk banda képviseli idén Bécsben Finnországot az Eurovíziós fesztiválon. A film, mely négy hátrányos helyzetű profi zenészt  Perttit, Karit, Tonit és Samit követi hétköznapjaikban és útjukon a különcségtől az első sikerekig, több nemzetközi díjat is nyert. Ez az út harcokkal, szerelemmel, sírással és nagy érzelmekkel van kikövezve, ahogy ez a négy nagyszerű ember élete összefonódik a turnékon és a stúdió falai között.

A Punk Syndrome a punk zene eszenciáját mutaja be. Ez a történet fogyatékkal élő emberek története, akik lázadnak a többségi társadalom ellen. A Pertti Kurikan Nimipäivät dalai egyaránt szólnak társadalmi problémákról és saját mindennapi gondjaikról: mennyire utálatos dolog pedikűröshöz járni és arról is milyen nehéz egy intézetben élni. A srácok egyaránt osztják a politikusokat és azokat a hétköznapi figurákat, akik attitüdjei a fogyatékkal élőkkel kapcsolatban még kívánni valót hagynak maguk után.

A filemt a Toldi moziban kerül vetítjük május 11-én 19 órától. A film után a vetítésen résztvevőknek lehetőségük nyílik egy beszélgetésre Tarr Hajnalkával, aki a Mosoly Otthon Alapítvány művészeti vezetője. Arról fogunk beszélgetni, mit is jelent a fogyatékkal élők életében a művészet. A Mosoly Otthon Alapítvány művészeti programja Magyarországon  élő autizmussal élő fiatalok számára kínál lehetőséget a be- és megmutatkozásra. A belépő jegy ára 1400 forint a felnőtteknek és 1000 forint a tanulóknak.

A Pertti Kurikan Nimipäivät az Eurovíziós fesztivál első elődöntőjében lép fel május 19-én.