MENU
x
Finn Filmnapok 2021
03.02.2021 /20:00 - 10.02.2021 /22:00

Finn Filmnapok 2021

Ismét itt van a Finn Filmnapok, amely idén ünnepli tizedik születésnapját a budapesti filmfesztiválok színterén! A fesztivált idén online rendezzük meg, aminek köszönhetően most Magyarország-szerte bárkinek lehetősége nyílik sokszínű filmválogatásunk megtekintésére, mindezt otthona kényelméből és biztonságából. 

A Filmnapok idén február 3-10. között kerül megrendezésre, a filmek vetítéséért pedig a Toldi Mozi Távmozi szolgáltatása felelős a tavmozi.hu oldalon. A filmeket csak Magyarország területén belül lehet megtekinteni, angol és magyar felirattal. 

A fesztivál 10 sikeres évet tudhat maga mögött, és ennek örömére minden eddiginél több filmet mutatunk be! Az idei nyitófilmünk a Jenni Toivoniemi által rendezett Games People Play. A film egy születésnapot ünneplő baráti társaságot mutat be nekünk, akik együtt idézik fel tinédzserkori emlékeiket, ám a közelgő káosz már az első üveg pezsgő felbontása után érezhető a levegőben. A film nemcsak hogy érdekes, megindító és nagyon vicces, hanem elképesztő szereposztással is rendelkezik. 

Emellett két finn rendezővel is tervezünk online beszélgetéseket; az elsőt a fent említett Jenni Toivoniemi-vel február 5-én pénteken, 14:00 órakor. A másodikat pedig az Eden rendezőjével, Ulla Heikkilä-val február 6-án, szintén 14:00 órakor.

A filmekre a tavmozi.hu oldalon lehet jegyet váltani 1200 ft-ért. Ne felejtsetek el követni minket a közösségi oldalakon sem, ahol naprakész információkat és friss híreket találhattok a fesztiválról.

Kár is lenne tagadni, hogy 2020 egy különösen nehéz év volt mindannyiunk számára. Természetesen mi is szeretnénk már a moziban ülni, ahelyett, hogy a képernyőnket nézzük, de a jó hír az, hogy felvehetitek a kényelmes otthoni ruhátokat, annyi rágcsálnivalót készíthettek be, amennyit csak akartok és végre nem fog zavarni az a folyamatosan köhögő, hangosan beszélő ember sem, aki percenként recsegteti a moziban a pattogatott kukoricás zacskót. Hozzuk ki együtt a lehető legjobbat az idei fesztiválból, és ünnepeljük a finn filmek tizedik évfordulóját Budapesten!

 

Partner Mafab - Magyar filmadatbázis 

 

PDF icon catalogue2021.pdf