MENU
x
Anilogue - Finnish Focus
29.11.2017 /11:45 - 03.12.2017 /11:45

Anilogue - Finnish Focus

 Finn Fókusz programjával a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a finn animációt ünnepli és helyezi a középpontba 2017. november 29. és december 3. között.

A fesztiválnak az Uránia és a Kino Mozi, a kapcsolodó programoknak a Szimpla Kert és a Magvető Café ad otthont.

A Finn Fókusznak öt finn vendége lesz Budapesten: a Juha és Vesa Vehviläinen vizuális művész és zenész testvérpár alkotta Pink Twins duó, a Turkui Animációs Filmfesztivál (TAFF) igazgatója, Kimmo Sallanmikko, továbbá Katariina Lillqvist és Elli Vuorinen animációs rendező. 

A finn animációs termés legjavából Kimmo Sillanmiko válogatott bőséges mennyiséget, Katariina Lillqvist rendező pedig saját retrospektív programmal érkezik, benne többek között  a francia Annecy Fesztiválról a legjobb zenéért járó díjat elhozott Radio Dolores-zel. A spanyol polgárháború idején játszódó film Lillqvist legfrissebb alkotása. Lillqvist és Sillanmiko a fesztivál zsűrijében is képviselteti magát.

Az Animált Éjen, december 2-án szombaton audiovizuális show-t varázsol a finn Pink Twins. A fesztiválprogram kínálatában szerepel még a Turkui Művészeti Egyetem animáció szakának Best Of kiállítása, továbbá előadások és workshopok is lesznek.

A végleges fesztiválprogram és a részletes Finn Fókusz program novemberben jelenik meg.

 

anilogue.com