MENU
x
A Kaisa elvarázsolt erdeje című filmet szlovéniai KINO OTOK filmfesztiválon is bemutatják
01.06.2017 /21:00 - 04.06.2017 /18:00

A Kaisa elvarázsolt erdeje című filmet szlovéniai KINO OTOK filmfesztiválon is bemutatják

A Kaisa elvarázsolt erdeje (FI) című filmet szlovéniai KINO OTOK filmfesztiválon is bemutatják

Katja Gauriloff Kaisa elvarázsolt erdeje (2015) című dokumentumfilmjét a budapesti „A számi fiatalok és a kulturális aktivizmus” programsorozat után a szlovéniai KINO OTOK filmfesztiválon is bemutatják június 1-jén.

További információk.

 

16.30 Kaisa elvarázsolt erdeje 

(Kuun metsän Kaisa - finn dokumentumfilm, 2015) rendezte: Katja Gauriloff

Katja Gauriloff filmrendező rejtett kincsre bukkant, amikor talált egy eredeti 16 mm-es filmfelvételt a dédnagymamájáról, Kaisáról, a legendás mesemondóról. A felbecsélhetetlen értékű felvételeket az 1930-as és 1960-as évek között Robert Crottet svájci író készítette, aki a 30-as években Kaisával élt Lappföldön. A film alapját képző, Enrique Méndez spanyol fényképész által megőrzött felvételek, valamint az elmesélt történeteket megelevenítő újonnan készített animációk költői és megindító portrét festenek egy karizmatikus asszonyról, aki erős tudott maradni, miközben a második világháború arra kényszerítette a kolta-számikat, hogy örökre elhagyják a szülőföldjüket.

Katja Gauriloff rendező Kaisa elvarázsolt erdeje című filmje a DOK Leipzig filmfesztiválon animációs dokumentumfilm kategóriában elnyerte az Arany Galamb díjat.

 

Kaisa elvarázsolt erdeje

2017. június 1. 21h-

Kulturni dom / House of culture

Ulica Oktobrske revolucije 1 
Izola, Slovenija