MENU
x
Sokszorosan díjazott finn fotóművész: Meeri Koutaniemi kiállítása Budapesten
13.03.2015 /18:00 - 01.05.2015 /15:00

Sokszorosan díjazott finn fotóművész: Meeri Koutaniemi kiállítása Budapesten

2013-ban Meeri Koutaniemit választották az év fotóművészének Finnországban. Itt kezdődött Meeri Koutaniemi sikersorozata, azóta több rangos kitűntetést nyert el hazájában és a nemzetközi megmérettetéseken. Meero Koutaniemi munkái most Magyarországra is megérkeztek, és a Faur Zsófi Glériában lesznek láthatóak 2015. március 31-től.

A Taken Koutaniemi legújabb, a női nemiszerv-csonkítás témáját feldolgozó jelenleg is folyó projektjének keretében készült munkáit mutatja be. A kiállításon fotósorozatot láthatnak két tizenéves, a kenyai maszáj törzshöz tartózó lány, Isina és Nasirian körülmetéléséről. Annak ellenére, hogy Kenyában tilos a női nemiszerv-csonkítás, néhány törzs még mindig gyakorolja aszokást, és úgy tekint rá, mint a fiatal lányok értékes beavatási szertartására. A kiállítás nagy figyelmet és vitákat váltott ki Finnországban, gyaníthatóan nem hagyja hidegen a magyar közönséget sem.

Meeri Koutaniemi kiállítása a Faur Zsófi Galériában 2015. március 31-től május 1-ig tart nyitva. További információ a kiállításról a galéria honlapján érhető el.