MENU
x
Két neves kortárs finn népzenész a Budapest Ritmón
13.10.2016 /11:15 - 16.10.2016 /11:15

Két neves kortárs finn népzenész a Budapest Ritmón

A Budapest Ritmo Fesztiválon két neves finn kortárs népzenész is szerepel – a Tuuletar és a Pekko Käppi & K:H:H:L. Az idén első ízben megrendezésre kerülő Budapest Ritmo Magyarország legnagyobb világzenei fesztiválja, melynek a MÜPA ad otthont október 13- és 16. között.  A Budapest Ritmo szervezője a Hangvető, együttműködésben a CAFe Budapesttel.  A Hangvető szervezte Magyarországon 2015-ben a World Music Expót, a WOMEX-et is. A Ritmo Fesztivál célja, hogy Budapest egy hétig a Kárpát-medence világzenei központja legyen.

 A fesztivál első lineup-jában két finn együttes is szerepel. A Tuuletar a cappella együttes legutóbb júniusban lépett fel Magyarországon a nemzetközi A Cappella Fesztiválon. A zenéjét folk-hopként meghatározó Tuuletar több nemzetközi díjat vitt már haza, és számos vokális zenei fesztiválon szerepelt a világ minden táján. A Tuuletar első nagylemeze 2016 júniusában jelent meg Tules Maas Vedes Taivaal címmel.

Pekko Käppi jouhikkovirtuóz és dalszerző a kortárs finn népzene egyik kiemelkedő képviselője. Az általa alapított Pekko Käppi & K:H:H:L pedig az utóbbi években került be a nagyközönség tudatába meggyőző fellépéseivel a Womex és LIFEM fesztiválokon. Az együttes archaikus és samanikus boogie-ában a finn népzene, a punk és a blues elemei keverednek. Az együttes egyik, öt csillagot kiérdemelt albuma tavaly jelent meg Sanguis meus, mama! címmel.

 

Budapest Ritmo október 13-16.

 

Október 14. 19.45

Tuuletar

 

Október 15. 00.30

Pekko Käppi & K:H:H:L

 

Müpa, CAFe Sátor

Komor Marcell utca 1

1095 Budapest

http://budapestritmo.hu