Júniusban búcsúzó gyakornokaink, Alexandra Cederberg és Kirsi Silanterä szeretnék megköszönni a FinnAgora csapatának a nagyszerű időt, amit az intézetnél tölthettek.

Alexandra 2023 augusztusában került a FinnAgorához. 11 hónapos gyakornoki tapasztalatszerzését a Finnországi Svéd Kulturális Alapítvány (Swedish Cultural Foundation in Finland) támogatta.

„Tavaly augusztusban kezdtem meg gyakornoki időmet a FinnAgoránál. A11 hónap gyorsan elröppent, tele izgalmas tapasztalatokkal és találkozásokkal az intézeti munkám során, és azon kívül is. Elmondhatom, hogy a FinnAgoránál eltöltött idő során értékes tapasztalatokat szereztem, megismertem, hogyan működik egy kulturális intézet, és általános bepillantást nyertem a kulturális szervezésbe és a kulturális életbe. Korábban még sosem jártam Budapesten vagy Magyarországon, így nem tudtam, mire számítsak itt. A város azonban felülmúlta minden előzetes várakozásomat és nagyszerűen éreztem itt magam. Hiányozni fog Budapest és a FinnAgora csapata. Nosztalgikus és hálás érzésekkel telve indulok tovább innét az új kihívások felé.”

 

 

Kirsi Silanterä, az EDUFI (Finn Nemzeti Oktatási Ügynökség) gyakornoki programja keretében, 5 hónapon át, 2024. februártól június végéig dolgozott a FinnAgoránál.

„Először is, szeretném megköszönni a FinnAgora csapatának és a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökségnek ezt a nagyszerű lehetőséget. Rendkívül fontos, hogy léteznek ilyen lehetőségek a professzionális tapasztalatszerzés és nemzetközi kapcsolatok terén.

Másodsorban, úgy összegezhetném a tavaszi időszak tapasztalatait, hogy az új ötletek és élmények révén épül tovább az ember. Gyakornokságom során olyan tapasztalatokat szerezhettem és olyan módon fejlődhettem tovább, ami csak az intézet részéről irányomban mutatott bizalom, számomra biztosított szabadság és rám bízott felelősség révén volt lehetséges.

Az elmúlt tavasz életem egyik legnehezebb időszakának bizonyult az otthon történt szomorú családi események miatt. A munkatársaktól azonban rengeteg együttérzést és megértést kaptam, lehetővé téve, hogy sikeresen befejezzem gyakornoki időmet.

Lehetőségem volt kipróbálni magam, szakmai tapasztalatokat szereznem és megismerni a stratégiai gondolkodást, különösen a szervezeti kommunikáció terén. Az itt szerzett gyakorlat és új ismeretek fontos útravalót jelentenek jövőbeli életpályámhoz a kommunikáció területén.

Köszönök mindent a FinnAgora munkatársainak, az EDUFI-nak és az SKTI (Finn Kulturális Intézetek) hálózatnak – remélem, hogy a jövőben még újra lehetőségem nyílik a gyümölcsöző együttműködésre.

 

Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk!