MENU
x

Rólunk

Küldetésünk Finnország képviselete a finn kulturális és tudományos eredményekről, valamint a finn gazdasági szereplőkről szóló ismeretek terjesztésével Magyarországon és a környező országokban. Intézetünk kiemelt hangsúlyt fektet a művészet és a tudomány aktuális irányzataira.

A FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet Budapesten működik. Az intézmény a Finn Nagykövetség épületében található, és szorosan együttműködik a nagykövetséggel, de Magyarországon önálló szervezetként működik. A FinnAgora fő küldetése, hogy képviselje és népszerűsítse Finnországot, annak kultúráját, tudományos eredményeit, valamint az ország gazdasági szereplőit Magyarországon és a környező országokban. Intézményünk kiemelt hangsúlyt fektet a művészet és a tudomány aktuális irányzataira.

A FinnAgora Finnország 16 kulturális és tudományos intézményének egyike. A 2004-ben alapított intézmény fő célja a finn művészek, tudósok, valamint gazdasági és társadalmi szereplők jelenlétének növelése Közép-Európában. A FinnAgora tehát alapvetően egy közvetítő, amelynek tevékenysége a finn kultúra, tudomány és gazdaság szereplőinek kiváló tudásán, valamint a magyar és nemzetközi szervezetekkel való szoros együttműködésen alapul. A FinnAgora együttműködő partnerei között számos finn és magyar kulturális, tudományos, oktatási és gazdasági intézmény, valamint több cég és civil szervezet is található. Az intézményt egy alapítvány tartja fenn, amelynek igazgatótanácsa több város, felsőoktatási intézmény, minisztérium, valamint kulturális, gazdasági vagy civil szervezet képviselőiből áll. A FinnAgorát a Finn Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatja. Alapítványunk elnöke Jyrki Myllyvirta. Az alapítvány finnországi képviselője Anneli Temmes.