Jyrki Myllyvirta városi tanácsost április 21-én választották meg a FinnAgora Alapítvány kuratóriumának elnökévé, az április 21-én, Budapesten megtartott ülésen. Myllyvirta az elmúlt néhány évben az alapítvány alelnökeként dolgozott.

Az ülésen Marjo Timonent, a FinnAgora munkabizottságának tagját választották új alelnöknek.

Jyrki Myllyvirta korábban Mikkeli és Lahti polgármestereként, a Régiók Európai Bizottságában és számos más bizalmi pozícióban tevékenykedett. Marjo Timonen legutóbb a parlament információs és kommunikációs igazgatójaként, korábban pedig az Önkormányzati Szövetség információs menedzsereként dolgozott.

Myllyvirta előtt Ambrosius atya töltötte be az alapítvány kuratóriumának elnöki pozícióját.

A FinnAgora Alapítvány tartja fenn a FinnAgora Intézetet, amely Magyarországon és környékén működik a kultúra, a tudomány és a gazdaság központjaként. A FinnAgora igazgatója Heljä Franssila.

A FinnAgora igazgatósága az április 21-i tavaszi budapesti ülésen hozta meg döntését, ahol elfogadták az alapítvány új kuratóriumi működési szabályzatát is. Az üléshez kapcsolódóan egy szemináriumot is szerveztünk Magyarország jelenlegi helyzetéről, valamint egy találkozót a helyi együttműködő partnerekkel.

 

További információ: a FinnAgora alapítvány kuratóriumi elnöke, Jyrki Myllyvirta: 050 638 95