MENU
x
TASTE Finland pop-up étterem 2024
25.05.2024 - 25.05.2024

TASTE Finland pop-up étterem 2024

Újra itt a TASTE Finland pop-up étterem! Gyertek, élvezzétek az ételeket, a zenét és a kellemes hangulatot a Finn Nagykövetség udvarán (Kelenhegyi út 16/a) május 25-én, szombaton 13 és 16 óra között!

A 11. alkalommal megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő gasztronómiai eseményünkön szakácsaink ízletes vegetáriánus ételeket készítenek hagyományosan környezetbarát módon.

A főétel mellé különféle kiegészítő fogásokat is vásárolhattok. Főzni finn vendégszakácsaink, az Ålandi Szakképző Iskola diákjai fognak. Åland, más néven az Åland-szigetek, vagy finnül Ahvenanmaa Finnországhoz tartozó autonóm terület. Vendégszakácsaink ételei mellett a helyszínen sok egyéb finomság és ital is kapható lesz.

 • A magyarországi Rejiji Wines a finom ételek mellé zamatos borokat árul.
 •  A Nor/ma északi stílusú kézműves pékség ízletes péksüteményekkel és kiváló kávéval készül.
 • A budapesti Finn Iskola (The Finnish school in Budapest) standjánál pedig frissítő limonádét és apró édességeket vehettek.
 • A helyszínen a Cloud9 -tól vásárolhattok fagylaltot!

 

 

PROGRAM:

  • A rendezvényen a zenét a fantasztikus, budapesti DJ LAU szolgáltatja.
  • Próbáljatok ki néhány szabadtéri játékot a barátaitokkal! Játsszatok például mölkky-t, egyfajta finn tekejátékot, vagy ébresszétek fel a bennetek szunnyadó művészt és rajzoljatok színes krétával az aszfaltra!
  • Az Arkki Hungary a nagykövetség könyvtárában Építsünk édességből! workshopot tart kicsiknek.
  • Más műhely is biztosít majd benti programot – a részleteket és a jelentkezés módját hamarosan közzétesszük.

A rendezvényre a belépés ingyenes – az ételeket és a borokat pedig kedvező áron lehet megvásárolni. Kérjük Önöket, hogy a vendégszakácsok által készített ételek vásárlása esetén a kártyás fizetést részesítsék előnyben. Az esemény más eladóinál azonban előfordulhat, hogy csak készpénzes fizetés lehetséges, kérjük, ezt vegyék figyelembe. Az esemény kutyabarát.

A program a magyarországi Finn Intézet, a FinnAgora és a Finn Nagykövetség szervezésében, az Ålands Yrkesgymnasiummal együttműködve jött létre, a Leinonen könyvelő cég támogatásával.

Kövessetek minket a részletes menüért, árakért és egyéb információkért! Szeretettel váunk minden érdeklődőt május 25-én a Finn Nagykövetség udvarán!

 TASTE Finland Facebook event