MENU
x
Fókuszban a finn oktatási rendszer a Future Work Fesztiválon
17.05.2017 /09:00 - 17.05.2017 /09:00

Fókuszban a finn oktatási rendszer a Future Work Fesztiválon

Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Future Work Fesztiválon a finn oktatási rendszer kerül a középpontba május 17-én az Akvárium Klubban. A Future Work Fesztivál a nevéhez híven olyan témákkal foglalkozik, mint a munka világának átalakulása, a képzés új irányai és jövőbeni kihívásai. Mit kellene a fiataloknak ma tanulniuk, hogy 10 év múlva versenyképesek legyenek a munkaerőpiacon? Milyenek lesznek a munkahelyek a jövőben? Hogyan hat a digitalizáció a munka világára? Hol történik a munkavégzés? Az egynapos fesztivál számos magyar és nemzetközi vezető szakember részvételével fogja keresni a választ ezekre a kérdésekre.

A fesztivál két finn témájú plenáris előadással kezdődik, és két izgalmas workshoppal folytatódik. A finn oktatási rendszer méltán világhírű: a finn diákok évtizedek óta a PISA-felmérések élvonalában szerepelnek. De a finn tanárképzési rendszer is a világ élvonalába tartozik. Ennek ellenére vagy éppen ezért a finn iskolarendszernek is időről időre meg kell újulnia, hogy alkalmazkodjon a jövőbeni kihívásokhoz és szükségletekhez. A finn előadók a finn oktatási rendszer legjobb gyakorlatairól, valamint a legújabb változásokról és kísérletekről beszélnek majd a fesztiválon. Az első plenáris előadáson Marjaana Manninen finn oktatási biztost hallhatjuk. Előadásán a finn iskolarendszerben 2016-ban megvalósuló szerkezeti változásokról beszél majd. A második plenáris előadáson Pekka Peura tanárt, trénert és írót hallhatjuk. Pekka Peura saját fejlesztésű, „önálló tanuláson alapuló” oktatási módszeréről beszél majd. Az új metódus lényege, hogy a tanár nem az egész osztály előtt, frontális módszerrel tanítja meg az elméleti tananyagot, hanem a diákok önállóan, vagy kis csoportokban együttműködve sajátítják el azt.

A Future Work Fesztivál az oktatási szakemberek, a témában közvetlenül érintett szülők, és az oktatás és munka világának jövőbeli változásai iránt érdeklődő nagyközönség számára egyaránt igyekszik hasznos új ismeretekkel szolgálni. További információ a programok pontos időpontjáról, az előadókról és workshopokról a fesztivál honlapján.

A fesztivál együttműködő partnere: Monster.

Future Work Fesztivál

2017. május 17. 9–17:30-ig

Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)