MENU
x
Szauna népe címmel kiállítás nyílik a Szatyor Art Space-ben
22.09.2017 /18:00 - 02.11.2017 /18:00

Szauna népe címmel kiállítás nyílik a Szatyor Art Space-ben

Szauna népe címmel kiállítás nyílik Jussi Puikkonen finn fényképész műveiből 2017. szeptember 22-én a budapesti Szatyor Art Space-ben.

A szauna egyszerre szent és hétköznapi tér a finnek számára. Az 5,5 millió lakosú Finnországban 3,2 millió szauna található, és több a szauna, mint az autó. A szaunában elfogadó, értékítéletmentes légkör uralkodik, hiszen mindenki meztelen és mindenki izzad – akár egyedül, akár mások társaságában.

Jussi Puikkonen Szauna népe képsorozata a finn szaunákat azok sokféleségében és átütő egyszerűségében mutatja be. Puikkonen érzékeny munkáiban a finn kultúrában fellelhető sokszínűség, nyersesség, melankóliára való hajlam, szépség, egyenetlenség tükröződik.

Jussi Puikkonen (sz. 1980) fényképész magától értetődő, természetes módon ragadja meg az emberek és a helyszínek leglényegét. A Finnországban felnőtt, ma Amszterdamban élő, két lábbal a földön járó világpolgár bárkivel könnyedén megtalálja a hangot, legyen szó vezérigazgatóról vagy szaunabajnokról.

„Ha van valami, ami hiányzik nekem Finnországból, az a szauna. Az a helyi mentalitás fejeződik ki benne, amely mindenkit egyenlőnek tekint – remélem, hogy a jövőben is így lesz – és amely szerint mindenki egyformán részesülhet a szauna nyújtotta élményben, társadalmi osztályra vagy politikai irányultságra való tekintet nélkül” (Jussi Puikkonen)


A kiállítás megtekinthető: 2017. szeptember 22 – november 2.

Helyszín: Szatyor Art Space, 1111 Budapest, Bartók Béla út 33.

Megnyitó: 2017. szeptember 22. péntek 18h