MENU
x
A Találkozások - kerámiakiállítás
09.10.2021 /10:00 - 28.11.2021 /18:00

A Találkozások - kerámiakiállítás

A “Találkozások” névre hallgató kerámiakiállítás a FinnAgora és a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Együttműködésében jött létre. A kiállításon két finn és két magyar tervező munkáit mutatjuk be. A kiállított műalkotások a teázás és a kávézás témaköréhez kapcsolódnak, emlékeztetve minket a nemzetközi találkozások és a különböző kultúrák közötti párbeszéd fontosságára. Bár az alkotások funkciójuk tekintetében egyszerűnek tűnhetnek, tervezés, design és kialakítási szempontból korántsem azok.

Babos Pálma kerámikusművész szeretné lefejteni az porcelánról a barokk kliséket és megmutatni annak 21. századi arcát, a porcelántárgyak mai, új életvitelünköz illeszkedő szerepét keresve. A DESIGN az ő értelmezésében a kommunikáció egy fajtája, ezért egy tárgynak mindig szólnia is kell valamiről amellett, hogy funkcionál.

Strohner Márton kerámikusművész és designer igazán sokoldalú tapasztalattal rendelkezik. Saját márkája a MASTRO egyedi tervezésű, kézzel készült darabokat kínál: minőség és funkció, - tárgyaiban keveredik e két alapvetően fontos érték. A részletek gondos kidolgozása mellett, kortárs-klasszikus hangvételével sajátos karakterű tárgyakat hoz létre.

Johanna Rytkölä kerámikusművész és szobrász, hosszú és lenyűgöző karrierrel. Szobrait a pozitivitás, a tiszta tervezési nyelv és a friss színek jellemzik. Műveit legjobban a történetekhez és a mesékhez lehetne hasonlítani, ahol az emlékek, a fantáziák, a tények és a fikciók összefonódnak egymással.

Åsa Hellman szintén díjnyertes designer, akit munkája során Finnország gyönyörű tájai inspirálnak. Kerámiája egyedülálló, és sokféle technikát alkalmaz. A fák, növények és a víz állandóan változó árnyalatai és formái mindig lenyűgözik, és ezek a csodák megjelennek kerámiaművészeti alkotásaiban is.