A tavasz és a nyár eleje jóleső, mozgalmas munkával telt a FinnAgorában. Sokféle eseményre és találkozóra került sor, melyek szervezésénél szem előtt tartottuk a FinnAgora szerteágazó tevékenységi körét, melyet kulturális, tudományos és gazdasági központként tölt be. Kulturális programjainkon a zene, a film és az irodalom világából merítettünk. A rendezvényeket magyar és finn partnereinkkel közösen szerveztük, gyakorlati együttműködést valósítottunk meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel. A szemináriumok szervezésében új partnerünk volt a Romaversitas Alapítvány, velük a roma fiatalok oktatásáról és foglalkoztatásáról szerveztünk szemináriumot; valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház, melynek segítségével közös szemináriumra hívtuk össze a finn kapcsolatot ápoló evangélikus testvérgyülekezeteket. A FinnAgora részt vett továbbá a kultúra finanszírozásával foglalkozó ArtIsBusiness-rendezvényen is.

A finnbarátok, a nyelvtanulás és a finn gasztronómia kedvelői nagy számban vettek részt finn nyelvi kávéházunkban és az étterem napon. Utóbbit Taste Åland címmel rendeztük az idén.

Nyilvánosságnak szánt programjainkon túl belső működésünk fejlesztésével is sokat foglalkoztunk. A FinnAgora új stratégiáját az alapítvány őszi közgyűlésén fogadja el vezetésünk. Fejlesztettük működési eljárásunkat és gondoskodtunk a kellemes munkahelyi légkör biztosításáról, ami egy ilyen kis közösség esetén kiemelten fontos. Kis csapatunk működését a Nagykövetség is támogatja. Együttműködésünk nemcsak hivatalos úton, hanem napi szintű, személyes kapcsolattartásban is megvalósul.

A FinnAgora az őszre is gazdag programokat kínál: lesz disegn, film, irodalom, jazz, színház, a Finnovation sorozatnak köszönhetően pedig gazdasági témákat érintő program is. Ezekről honlapunkon, hírleveleinkben és a közösségi oldalakon közlünk majd pontosabb információkat.

Köszönetet mondok tavaszi programjaink valamennyi résztvevőjének és együttműködő partnereinknek. Januárban még azon izgultunk, hogy vajon lehetnek-e személyes találkozók is a rendezvényeinken. Ez végül sikerült, és értékes találkozásokban volt részünk régi és új ismerőseinkkel egyaránt.

Az elképzelhető legnagyszerűbb nyarat kívánom a FinnAgora valamennyi barátjának és követőjének!

Anneli Temmes

Helyettes Igazgató