< Back

Salla Tykkä finn médiaművész átfogó kiállítása a Ludwig Múzeumban

Októberben finn kiállítás nyílik az egyik legjelentősebb kortárs magyar művészeti múzeumban. A nemzetközleg elismert finn médiaművész, Salla Tykkä ”Rövid címek” című átfogó kiállítása a budapesti Ludwig Múzeumban lesz látható.

Salla Tykkä a ’90-es évek közepén kezdte pályafutását. Kisfilmjeivel nemcsak nemzetközi kiállításokon, hanem filmfesztiválok versenyprogramjában is találkozhatott a közönség. A Ludwig Múzeum kiállításán is szereplő Giant (Óriás) című alkotásával 2014-ben elnyerte a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál Canon Tiger díját; a Zoo (Állatkert) című művével pedig a Hamburgi Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Arte-Prize díját.

A kiállítás kurátora, Petró Zsuzsanna szerint: „Bár Tykkä munkáinak ihletforrásai személyes gyermekkori emlékfoszlányok vagy akár visszatérő álmok, történetei nem tekinthetőek pusztán autobiografikus alkotásoknak. A személyes perspektívát fegyelmezett elbeszéléstechnikai eszközök révén desztillálja általános érvényű metaforákká az audiovizuális emlékezetről, valamint a külső-belső kontroll megnyilvánulási formáiról.”

A kiállítás támogatói: a FinnAgora (a budapesti Finn Kulturális Intézet) és a FRAME (Contemporary Art Finland)

Hol? Ludwig Múzeum, MÜPA Budapest

Mikor? 2018 október 6. – 2019 január 6.