< Back

A FinnAgora új igazgatót kapott

FinnAgora febr. 1-én új igazgatót kapott. Az okleveles politológus Eero Yrjö-Koskinen veszi át az intézet irányítását Cita Högnabba-Lumikero után, aki öt évig töltötte be a posztot. 

Yrjö-Koskinen alig várja, hogy új vizekre evezhessen. „Eddig a FinnAgora főleg a kulturális kérdésekre koncentrált egy igen sokszínű palettán. Természetesen továbbra is ragaszkodunk a jól bevált projektjeinkhez, mint például a héten kezdődő Finn Filmnapok és más hasonló rendezvények. Szeretném azonban kiterjeszteni az együttműködésünket a helyi vállalatokra, a nem kormányzati szervezetekre, a testvérvárosokra és a gyülekezetekre is”- mondja Yrjö-Koskinen. 

„Magyarország számomra minden szempontból új és egyben lenyűgöző környezet. Remélhetőleg a FinnAgora országosan ismert szereplővé nő Magyarországon és környékén. Ehhez több partnerre és szponzorra van szükségünk különböző iparágakból. Az idő megmutatja, hogy a terveink megvalósulhatnak-e”- mondja Yrjö-Koskinen. 

Yrjö-Koskinen korábban fenntarthatósági szakértőként dolgozott a Központi Kereskedelmi Kamarában Helsinkiben, a Green Budget Europe ügyvezető igazgatójaként Brüsszelben, a Helsinkiben működő Finn Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatójaként, az Európai Parlament tisztviselőjeként Brüsszelben és az ENSZ kábítószer-ellenőrzési programjában Bolíviában. 

Yrjö-Koskinen házas, két felnőtt gyermeke van.